Wethouder Aart de Kruijf beëindigt in oktober zijn werkzaamheden

Wethouder Aart de Kruijf
Foto: Gemeente Barneveld

Op 8 oktober 2020 beëindigt Aart de Kruijf zijn werkzaamheden als wethouder in Barneveld. Hij gaat met pensioen.

De Kruijf begon ruim vijftien jaar geleden als wethouder, na een loopbaan bij de provincie Gelderland en de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei. Hij heeft veel betekend voor de ruimtelijke ontwikkeling van Barneveld in het algemeen en voor het landelijk gebied en de woningbouw in het bijzonder. In de raadsvergadering van 7 oktober neemt hij afscheid van de Raad.

 Vijftien jaar inzet voor Barneveld

Het bestuur van de SGP Barneveld en de SGP-fractie in de gemeenteraad, zijn hem zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij voor de ontwikkeling van de gemeente Barneveld heeft verricht. Wethouder De Kruijf: “Ik hoop dit jaar 68 te worden. Ik heb mij meer dan 15 jaar mogen inzetten voor het belang van de gemeente Barneveld en heb dit met zeer veel plezier gedaan. Ik ben toe aan een nieuwe fase in mijn leven. Ik vind het – vooral vanwege mijn leeftijd – nu een goed moment om terug te treden als wethouder en geef het stokje met veel vertrouwen door aan Bennie Wijnne. Ik kijk met dankbaarheid aan de Heere terug op deze mooie periode”

Beoogd opvolger Bennie Wijnne zeer ervaren in openbaar bestuur

Het bestuur van de SGP Barneveld draagt de heer Bennie Wijnne (60) voor als opvolger van wethouder De Kruijf. Bennie Wijnne is zeer ervaren in de politiek. In zijn geboorteplaats Oldebroek was hij ruim zeven jaar raadslid voor de SGP. Na zijn verhuizing naar Barneveld was hij ook hier zes jaar raadslid. Hij kent inmiddels ook goed de weg bij de provincie Gelderland omdat hij vier jaar Statenlid is. Dat komt hem zeker van pas in zijn beoogde functie. Door zijn jarenlange en brede politieke ervaring met onder andere de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling en zijn inzet voor het landelijk gebied, is hij een uitstekende kandidaat voor de opvolging van wethouder De Kruijf. In de raadsvergadering van oktober wordt zijn benoeming verwacht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden