Hobbyhouders moeten hun vogels afschermen

Loopeenden
Foto: Redactie stock

Voorkom verspreiding vogelgriep

Bent u hobbyhouder van pluimvee, watervogels of loopvogels? Dan moet u ze afschermen. Sinds 26 oktober geldt namelijk een landelijke afschermplicht vanwege uitbraken van vogelgriep. Deze uitbraken zijn op verschillende plekken in Nederland vastgesteld.We krijgen meldingen dat hobbyhouders hun vogels niet goed afschermen. Heeft u pluimvee, watervogels of loopvogels? Zorg dat ze niet in contact kunnen komen met wilde vogels of hun uitwerpselen. Verkoop ook geen eieren langs de weg. Zo voorkomt u verspreiding van vogelgriep.

Zeer besmettelijk

Vogelgriep is een zeer besmettelijke dierziekte. De ziekte is vaak dodelijk voor hoenderachtigen, watervogels en loopvogels. Een besmetting heeft niet alleen gevolgen voor u als hobbyhouder. Het vormt ook een zeer groot risico voor pluimveebedrijven in uw buurt.

Wettelijk verplicht

De landelijke afschermplicht is wettelijk verplicht. Politie en handhavers kunnen hierop handhaven, om verdere verspreiding van de vogelgriep te voorkomen.Meer informatie over Vogelgriep en maatregelen particuliere vogelhouders.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen