Benefietconcert voor Israël

Foto:

Op 14 mei geeft het Hineni Symfonie Orkest samen met het Gelders Oratoriumkoor, beiden onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, in Barneveld een benefietconcert voor Israël.

Voor dit concert is een bijzonder uniek programma samengesteld om u een prachtige muzikale avond te bezorgen.

Tijdens het concert kunt u getuige zijn van de Europese première van het Requiem van Aharon Harlap. Wat door koor en orkest wordt uitgevoerd.
Daarnaast kunt u ook genieten van zang en muziek uit Psalm 42 van Felix Mendelssohn.
U wordt meegenomen naar het Meer van Galilea met het lied Kineret van Marc Lavry, vertolkt door sopraan Elizabeth Poz.
Ook wordt een selectie van prachtige stukken uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin ten gehore gebracht. De mooie arrangementen van Yiddishland en Shalom zullen ook niet ontbreken. Om het geheel compleet te maken kunt u luisteren naar de verrassende muziek uit Felix Mendelssohn’s Schotse symfonie.

Het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko.

Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.
Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Het concert begint om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur.
Op 14 mei in Barneveld, Emmaüskerk, Groen van Prinstererlaan 2.

Kaarten zijn on-line te bestellen in de webshop van het orkest. á € 12,50 per persoon of € 40,00 per gezin. Kaarten aan de zaal € 15,00.
Tijdens het concert is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.

Voor kaarten of informatie ga naar: www.hinenisymfonieorkest.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen