Bestemmingsplan Barneveld-Centrum

Foto: Barneveld.nieuws.nl

BARNEVELD – Het Bestemmingsplan Barneveld- Centrum is vanaf 9 juni 2023 online te bekijken. U kunt het plan ook zonder afspraak inzien bij de receptie van het gemeentehuis (Raadhuisplein 2). Dit kan tot en met 20 juli.

Inhoud Bestemmingsplan

Het nieuwe ontwerp gaat over het centrum van Barneveld en de aangrenzende wijk Gelreweg/Julianaplein. In het Bestemmingsplan is onder andere aandacht voor de Omgevingsvisie Barneveld Centrum en de Visie Verblijfsrecreatie. Ook wordt er een historische kern aangewezen in het centrum. Daarbij is aandacht voor het behoud van karakteristieke bebouwing, monumenten en open ruimten.

Proces

Dit plan is een bijgewerkte versie. Het voorontwerp heette ‘Barneveld Centrum 2018’. Inwoners die in 2019 een inspraakreactie op dit voorontwerp hebben ingediend, zijn per brief op de hoogte gebracht. Op 6 oktober 2021 heeft de gemeenteraad de ‘Omgevingsvisie Barneveld Centrum’ vastgesteld. Deze omgevingsvisie bevat verschillende oplossingen en randvoorwaarden voor mogelijke toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied. Deze visie is zo goed mogelijk in het Bestemmingsplan verwerkt.

Meer informatie

Heeft u vragen over het plan, dan kunt u bellen naar (0342) 495 335 of mailen naar [email protected]. Het Bestemmingsplan bekijkt u op Ruimtelijkeplannen.nl

Bekijk het Bestemmingsplan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen