Werkzaamheden Johannabos Voorthuizen

Foto: Gemeente Barneveld

Op maandag 15 januari beginnen we met werkzaamheden in het Johannabos in Voorthuizen. Als we aan het werk zijn worden verschillende delen van het bos afgesloten.

De werkzaamheden bestaan uit het dunnen (kappen) van bomen in een deel van het Johannabos. Dit is naar verwachting eind januari klaar. Daarna gaan we nieuwe bomen en struiken aanplanten. Als laatste herstellen we de paden. De planning is afhankelijk van het weer.

Meer biodiversiteit

De afgelopen jaren hebben we bomen gekapt in verschillende delen van het Johannabos. Daarna zijn nieuwe inheemse bomen en struiken terug geplant. Ook zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de houtwal, om deze te herstellen en opnieuw te laten begroeien. Deze aanpak heeft gezorgd voor veel biodiversiteit in het Johannabos.

Samen met bewoners

De gemeente werkt sinds 2018 samen met bewoners in Voorthuizen aan een plan voor een gezond Johannabos. Met meer variatie aan bomen en planten. Zodat het bos aantrekkelijker wordt voor vogels, dieren, insecten en natuurlijk wandelaars. In oktober zijn tijdens een rondgang door het bos omwonenden en geïnteresseerden bijgepraat over de werkzaamheden.

Gemeente Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen