Bomen Barneveld-Noord gecontroleerd

Foto: Barneveld.nieuws.nl

BARNEVELD – In 2023 zijn alle gemeentelijke bomen in het noordelijk deel van Barneveld gecontroleerd. Een externe boomdeskundige heeft 6.103 bomen bekeken. Uit het onderzoek blijkt dat de levensverwachting van 136 bomen slecht is. Voor de grootste 80 bomen gaat de gemeente een kapvergunning aanvragen.

Veiligheid voorop

Bij de bomen zijn zwammen, dood hout, scheuren in de barst of rotting in de kroon gevonden. Deze bomen kunnen in de toekomst zorgen voor veiligheidsproblemen. Snoei of andere maatregelen zijn helaas geen optie.

Vergunning nodig

Bij 80 van de bomen is de stam dikker dan 25 centimeter. Hiervoor moet een kapvergunning worden aangevraagd. De overige 56 bomen kunnen we zonder vergunning kappen. De aanvraag voor de kapvergunning wordt gepubliceerd bij de officiële bekendmakingen in het gemeentenieuws en op www.officielebekendmakingen.nl. Waarschijnlijk worden de bomen dit najaar gekapt.

Kaart

Kijk voor meer informatie op Boombeheer Barneveld-Noord. Op deze webpagina ziet u voor welke bomen een kapvergunning wordt aangevraagd.

Gemeente Barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen