Hanzeweg-Zuid 6 tot 8 weken afgesloten

Foto: Gemeente Barneveld
De Hanzeweg-Zuid in Barneveld is vanaf 3 juni 6 tot 8 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Barneveld ontwikkelt samen met fietscrossvereniging Flying Bikes en wielervereniging Tour de Force (MTB/Mountainbike) een nieuw fietscrossterrein aan de Hanzeweg-Zuid, net ten zuiden van de Esvelderbeek. Om dat terrein bereikbaar te maken, wordt er een rotonde aangelegd. Het is noodzakelijk om de weg tijdens de werkzaamheden af te sluiten.

Omleiding

De Hanzeweg-Zuid is tussen de rotonde met de Wesselseweg en de rotonde met de Zwolleweg/Koningsbergenweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld via de Wesselseweg – Van Zuijlen van Nieveltlaan –  Stationsweg – Baron van Nagellstraat – Mercuriusweg. De omleiding wordt met borden aangegeven.Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Hanzeweg-Zuid tijdens de aanleg van de rotonde.

Veiligheid

Er is bewust gekozen voor een afsluiting van de Hanzeweg-Zuid voor gemotoriseerd verkeer. Er worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van zowel de wegwerkers als de weggebruikers. Zo moet er voldoende ruimte zijn tussen het verkeer, de afzetting en het gebied waar gewerkt wordt. Dat maakt dat een afsluiting van de weg de enige oplossing is voor de aanleg van de rotonde.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen