Hond uitlaten bij hoog gras

jun 24 , 9:15 Gemeente
hondenpoepbak barneveld
Let op grasaren
BARNEVELD - In de maanden juni tot en met augustus bloeien de grasaren. Grasaren zitten in hoog gras langs de randen van velden. Maar ook langs Honden Uitren Plaatsen (HUP). Grasaren kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden. Door grasaren op tijd uit de vacht van uw hond te verwijderen, bespaart u uw hond veel ongemak. Controleer uw hond daarom regelmatig. Ga bij twijfel altijd naar de dierenarts.
Grasaren bestaan uit zaden en een soort weerhaakjes. Als een hond in het hoge gras loopt en speelt, breken de grasaren van het gras af. Ze hechten zich dan vast aan de hond. Een aar kan op de vacht blijven hangen, maar ook diep in de huid dringen. Wanneer een grasaar in de huid is gedrongen, kruipt deze steeds dieper. Door de structuur van het zaadje en de weerhaken kan de aar namelijk maar één kant op bewegen.
Maaien bij uitlaatplekken
We zorgen ervoor dat bij alle Honden Uitren Plaatsen (HUP) het gras wordt gemaaid. Dit gebeurt wekelijks of elke twee weken. Maar langs de beukenhagen, hekjes en randen van de HUP kan het gras hoog staan. Dat gras maaien we tweemaal per jaar met de bosmaaier.
Risicomaanden
In juni, juli en augustus is het risico het grootst. Vooral voor honden met middellange of lange haren.
Bericht gemeente Barneveld