Van 6 juli t/m 18 augustus: gewijzigd treinverkeer van, naar en via Amersfoort Centraal

jun 24 , 9:31 Lokaal
edenieuwsnl valleilijn ede scaled 1
Van 13 juli t/m 18 augustus geen treinen, maar bussen tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen
In de periode van 6 juli t/m 18 augustus werkt ProRail aan het spoor rondom station Amersfoort Centraal. Hierdoor wijzigt het treinverkeer in deze periode. Voor een groot gedeelte rijden er helemaal geen treinen van, naar of via station Amersfoort Centraal. De wijzigingen gelden voor diverse treinen van de NS en voor Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen (RS34) van RRReis. Kijk voor de wijzigingen op de NS trajecten op NS.nl . Kijk op de website van ProRail als je meer wilt weten over de werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal deze zomer.
Wijzigingen Amersfoort Centraal - Ede-Wageningen
Zaterdag 6 juli t/m vrijdag 12 juli: aangepaste dienstregeling Amersfoort Centraal - Barneveld Zuid
Van zaterdag 6 juli t/m vrijdag 12 juli zijn er enkele aanpassingen in de dienstregeling op het traject Amersfoort Centraal - Barneveld Zuid:
Op alle dagen vervallen de ritten die beginnen of eindigen in Barneveld Zuid. In plaats van ieder kwartier rijdt er dan ieder half uur een trein tussen Amersfoort Centraal en Barneveld Zuid (/ Ede-Wageningen). Op zondag rijden de treinen al ieder half uur. Op die dag wijzigt er dus niets.
De trein naar Ede-Wageningen vertrekt in deze periode vanaf Amersfoort Centraal in de meeste gevallen vanaf spoor 5b in plaats van spoor 4b. Dit is op hetzelfde perron, maar aan de andere kant. Er zijn enkele uitzonderingen. Houd daarom de reisplanner en de schermen op het perron in de gaten.
Let op! In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juli vervallen de laatste twee treinritten in beide richtingen. Er rijden bussen in plaats van treinen.
Van Amersfoort naar Ede-Wageningen, vertrek 23.39 uur en 0.09 uur uit Amersfoort
Van Ede-Wageningen naar Amersfoort, vertrek 0.23 uur en 0.53 uur uit Ede-Wageningen
Kijk hier voor de vertrektijden van de bussen.
Zaterdag 13 juli t/m zondag 18 augustus: bus i.p.v. trein tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen
Van zaterdag 13 juli t/m zondag 18 augustus rijden er geen treinen tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Er rijden bussen.
Van 1 t/m 18 augustus vertrekken de bussen vanaf station Barneveld Centrum richting Ede-Wageningen 4 minuten eerder. Dit in verband met een omleiding. Vanaf het volgende station (Barneveld Zuid) is de vertrektijd weer gelijk. Hieronder vind je voor beide periodes de vertrektijden.
Kijk hier voor de dienstregeling van de bussen die rijden in plaats van de trein van 13 t/m 31 juli.
Kijk hier voor de dienstregeling van de bussen die rijden in plaats van de trein van 1 t/m 18 augustus.
Trein vervangend vervoer
De bussen die rijden in plaats van de trein (lijn 834) stoppen bij alle stations op het vervallen traject. Hieronder vind je een overzicht van de vertrekhaltes:
Amersfoort: vanaf het busstation, halte C.
Hoevelaken: vanaf de voorzijde van het station.
Barneveld Noord: vanaf het P+R terrein aan de andere zijde van het spoor.
Barneveld Centrum: vanaf de voorzijde van het station.
Barneveld Zuid: vanaf de voorzijde van het station.
Lunteren: vanaf de voorzijde van het station.
Ede Centrum: vanaf de bushaltes op de Telefoonweg.
Ede-Wageningen: vanaf het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het spoor, halte H.
Houd rekening met de wijzigingen bij het plannen van je reis. Check voor je reist de reisplanner voor een actueel reisadvies of raadpleeg de schermen op het perron.
unnamed 2