Expositie van de buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2022

Van 15 oktober tot en met 10 november zijn de werken van de schilders van de buitenschilderweek Leusden – Woudenberg 2022 te zien in galerie de Kunstberg in Woudenberg.

Op zaterdagmiddag 15 oktober opende Moniek van de Graaf, wethouder van onder andere Kunst en Cultuur van Woudenberg, deze fraaie exposite. Ze werd ingeleid door Wanda Landwaart, een van  de organisatoren van de  buitenschilderweek. De stuwende kracht achter deze schilderweek is al vele  jaren Carel Wiggerman vertelde Wanda in haar inleiding, samen met Martin Vermeul uit Woudenberg en de laatste jaren met Geke Steenmetz uit Amersfoort en Patrice de Jonge uit de Glind.

De wethouder benadrukte het hoge niveau van deze werken. Ze vindt dat kunst in Woudenberg een belangrijke rol speelt en sprak de hoop uit dat de stichting Kunst en Cultuur in deze moeilijke tijden haar mooie en belangrijke werk op een goede manier kan blijven voortzetten.

De opening was weer een druk bezochte en gezellige bijeenkomst van de deelnemers, familie en vrienden en overige kunstliefhebbers.

 

Al 24 jaar zijn deze buitenschilderweek en de expositie een begrip in Leusden, Woudenberg en wijde omgeving.

In de week van 4 tot en met 8 juli schilderden 39 schilders gedurende 5 dagen de omgeving en de natuur in en rond Leusden en Woudenberg. Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met pen, potlood of kwast of anderszins, is welkom, zowel amateurs als professionals.

Van te voren worden door de organisatie vijf fraaie en inspirerende schilderlocaties  uitgezocht waar de groep iedere dag naar toe gaat.

Op deze mooie locaties hebben de 39 kunstenaars hun blik op de omgeving en de natuur kunnen weergeven op doek of papier.

De fraaie resultaten zijn te zien in deze expositie.

De expositie is tot en met 10 november te zien in galerie de Kunstberg, tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen