Samenwerking RTC Waterpolo Ede en het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei gestart

Foto: Watson Fysio Sports Valley

Foto: Fysiotherapeut Ross Watson van Watson Fysio, sportarts en hoogleraar sportgeneeskunde Hans Zwerver van Sports Valley van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sander ten Broek, voorzitter RTC Waterpolo Ede staan klaar voor de start van de samenwerking.

Spetterende samenwerking RTC Waterpolo Ede en Sports Valley

Het High Performance Medical Centre Sports Valley van Ziekenhuis Gelderse Vallei gaat de medisch-specialistische begeleiding voor de waterpolotalenten uit de regio rondom Ede verzorgen. Sports Valley en Stichting Regionaal Trainingscentrum Waterpolo Ede tekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Talentvolle waterpoloërs uit de regio trainen extra bij het RTC Waterpolo Ede met als doel om ‘eruit te halen wat erin zit’. Het doel van het RTC is dat de jeugd van 13 tot met 17 jaar kwalitatief extra kan trainen en op deze wijze verbonden blijft aan hun eigen vereniging. Hierdoor worden de talenten uit de regio uitgedaagd om betere spelers te worden.

Sanne Oude Egberink, afdelingsmanager bij Sports Valley: “Gezond kunnen blijven sporten is essentieel wanneer je topprestaties wilt leveren. Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid, zeker bij de jeugd. De waterpolotalenten kunnen bij ons terecht voor een preventief sportmedisch onderzoek en diagnostiek en behandeling van sportgerelateerde klachten en blessures. Het Sports Valley team bestaat uit sportartsen, sportradiologen, sportorthopeden en sportlongartsen, maar werkt ook samen met de overige disciplines uit het ziekenhuis zoals neurologie, cardiologie en kindergeneeskunde. Hierdoor kunnen de waterpoloërs snel naar de juiste arts verwezen worden. We kijken uit naar een goede samenwerking met het RTC.”

Sander ten Broek, voorzitter RTC Waterpolo Ede: “Als RTC willen wij alle faciliteiten geven voor een optimale ontwikkeling van de waterpolotalenten. Niet alleen via professionele training, maar ook ondersteuning op medisch gebied. We zijn daarom een samenwerking gestart met Sports Valley om niet alleen reactief, maar ook proactief onze talenten medisch te monitoren. Vanuit eigen ervaring kan ik spreken dat mijn beide kinderen, die nu in het Nederlands waterpoloteam spelen, op jonge leeftijd een behoorlijke scoliose gekregen hebben. Dit is een vergroeiing in de rug. We hadden dit wellicht kunnen voorkomen door vroegtijdig medische keuringen te laten doen. Ik ben dan ook erg blij dat we afspraken hebben kunnen maken met Sports Valley over enerzijds jaarlijkse medische keuringen en anderzijds dat onze talenten snel door topsportartsen gezien kunnen worden, wanneer er een blessure is die niet door onze topsport fysiotherapeut van Watson Fysio behandeld kan worden. We willen graag dat de talenten meer en vooral verantwoord gaan trainen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen