Heemschut presenteert boek over erfgoed en architectuur van plezier

Foto: Heemschut

Bij het EI van Barneveld presenteert Heemschut vrijdag 14 februari het nieuwe boek ‘Erfgoed van het vermaak’. Hiermee vraagt de landelijke erfgoedvereniging aandacht voor een categorie erfgoed waarvan veel nog niet gewaardeerd en beschermd is.

Iedereen in Nederland kent de Efteling. Het iconische sprookjesbos – een schepping van Anton Pieck en cineast Peter Reijnders – is sinds de jaren ’50 van de twintigste eeuw bezocht door miljoenen Nederlanders. Dat zal ook zo blijven, want de Efteling heeft in haar DNA dat het sprookje de basis is van het zich steeds vernieuwende amusementspark.

Toch zien we dat er bijna niets zo vergankelijk is als architectuur van het vermaak. Of het nu gaat om paviljoens van (wereld)tentoonstellingen, kiosken of bijzondere bruggen en grotten in parken en tuinen. Vaak al heel snel na de oplevering begint het verval.

In het tweede deel van de vernieuwde Heemschutreeks vraagt Heemschut aandacht voor dit unieke erfgoed. Het eerste exemplaar van het boek zal vrijdag worden aangeboden aan directeur Susan Lammers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Heemschut
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van het heem (de eigen omgeving). Als erfgoedvereniging zetten we ons in voor de bescherming van waardevolle objecten en gebieden.

Programma vrijdag 14 februari
– Start om 13.00 uur bij het Ei van Barneveld, Rijksweg 85-A, 3784 LV Terschuur
– Rond 13.30 uur fotomoment overhandiging eerste boek bij het Ei

Aanmelden vooraf is gewenst. Dat kan via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen