“De Hofleverancier” verkrijgbaar bij Boekhandel Romijn Barneveld

De Hofleverancier 1940
Foto: Chris

Het boek De Hofleverancier in nu verkrijgbaar bij Boekhandel Romijn in Barneveld

In het kader van 75 jaar vrijheid is het boek ‘De Hofleverancier’ waarvan de eerste druk in 2014 uitkwam, opnieuw uitgegeven en verkrijgbaar bij Boekhandel Romijn in Barneveld.

“De Hofleverancier”. Is een waar gebeurd verhaal in romanvorm geschreven en gaat over motorordonnans Luit Elzinga. Mei 1940 het Nederlandse leger.

Een jongen van 22 jaar die op pad gestuurd wordt tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg. En vervolgens geconfronteerd word met verraad en bedrog. Gevochten heeft voor zijn land tegen de overmacht van de Duitsers. Na vijf dagen zwaar te hebben gevochten is hij krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Door een wonder heeft hij de oorlog overleefd. In augustus 1945 is hij door de Nederlandse regering naar Indië gestuurd. De teleurstelling in nazorg van de Nederlandse regering en naweeën, ten gevolge van de oorlog en Indië zijn groot geweest in zijn verdere leven.
In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. Ook is beschreven hoe hij als militair de gevechten, zijn angsten en daden beleefde, ook ten opzichte van zijn jonge liefdesleven. Zijn verhaal vraagt om respectvol doorverteld te worden.
Een verrassend herkenbaar verhaal. Het boek staat ook in de bibliotheek van Stichting Herdenken 1940-45.

Chris Ouboter, Auteur-Journalist Barneveld.nieuws.nl en Ede.nieuws.nl

Boekhandel Romijn

Raadhuisplein 49, 3771 ER Barneveld

 

Info: De Hofleverancier bij Boekhandel Romijn

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen