Grafiek & steenplastiek nieuwe expositie in Galerie Zuid

Foto: Galerie Zuid

Harskamp. De tentoonstelling “Grafiek & Steenplastiek” opent voor het eerst haar deuren op woensdag 13 september in de Harskamper galerie.

Vijf grafici en één beeldhouwster exposeren tot en met 4 november droge naald etsen, houtsneden, kleuretsen, lino/kartondrukken, linoleumsneden in reductietechniek en stenen beelden.

Sonja Steenvoorden maakt fantasievolle kleuretsen met fijne tinten en veel structuur. De laatste tijd combineert ze de etsen met collage. Door steeds andere kleuren te gebruiken is iedere afdruk uniek. Marike Meurs drukt linoleum- en kartonsneden op handgeschept papier. Ze varieert per afdruk met de compositie, kleuren, vlakken en structuren. Hierdoor ontstaan eenmalige, steeds wisselende afdrukken, waarin het motief van de snede terugkeert. Jacqueline Steinhoff maakt reductielinoleumsneden van gebeurtenissen uit haar dagelijks leven. Op “Campingbenen” zie je, na een intensieve vakantiedag, bij een tent de benen van de kampeerders in de lucht steken ter ontspanning.

Met 12 drukgangen gaf zij dit thema met vele kleuren en tinten op vereenvoudigende wijze vorm. Bert Hoekstra drukt zijn houtsneden meestal zwart/wit. Het portret van zijn moeder, opgebouwd uit vele lijntjes en vlakken, is daar een mooi voorbeeld van. Guus Kuit laat 8 nieuwe mini droge naald etsen zien. In 5 etsen staan de vuurtorens van de Waddeneilanden en de vakantieganger centraal. De beeldhouwster Hanneke Strijbosch stelt o.a. een serie sterk vereenvoudigde portretten ten toon. Zij brengt het hoofd, gedacht vanuit de vorm van de steen, terug tot de meest elementaire vorm. Hierbij spelen oogkassen, neus, voorhoofd en kaaklijn een hoofdrol.

Van 13 september t/m 4 november is deze tentoonstelling te zien in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp van woensdag t/m zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur. De toegang is vrij. Vanaf 13-9-2023 meer informatie te zien op www.galeriezuid.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen