LEZING ‘NA DE OORLOG’ MET SASKIA GOLDSCHMIDT

Foto: © Harmen de Jong

BARNEVELD – Op woensdagavond 1 mei van 20.00 – 21.15 uur organiseert de Bibliotheek Barneveld de lezing “Na de Oorlog”, gepresenteerd door Saskia Goldschmidt. De avond biedt een inkijk in het leven van Saskia, wiens vader concentratiekamp Bergen-Belsen overleefde.

Saskia’s vader mocht dan wel de verschrikkingen van de Holocaust hebben overleefd, erover praten deed hij nooit. Maar ondanks het stilzwijgen over deze ervaringen, voelde Saskia de last van het concentratiekamp Bergen-Belsen in haar dagelijks leven. Door haar verlangen naar begrip, ontrafelde ze zelf hoe het verleden in elkaar stak door zich stiekem te verdiepen in foto’s en het dagboek van haar vaders eerste vrouw, Renata Laqueur, die ook in het concentratiekamp verbleef.

Als theatermaakster en later ook als schrijfster, heeft Saskia Goldschmidt zich gewijd aan het onthullen van verzwegen familieverhalen. Tien jaar geleden besefte ze dat haar eigen familiegeschiedenis nog niet volledig was verteld, wat leidde tot haar boek “Verplicht gelukkig, portret van een familie”. Waarin ze het verhaal vertelt van haar vader en Renata.

In haar boeken komen thema’s als racisme, antisemitisme en familie veel voor en hier gaat Saskia graag over in gesprek met het publiek tijdens de lezing in de Bibliotheek.

Tickets (incl. koffie of thee) zijn € 3,50 en verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Barneveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen