Voorjaarsspeurtocht bij Natuurcentrum Veluwe

Foto: Natuurcentrum Veluwe

Het voorjaar komt eraan. Tijd om de natuur te ontdekken. Daarom heeft het Natuurcentrum Veluwe (NC Veluwe) een voorjaarsspeurtocht uitgezet voor kinderen, (groot)ouders, familie’s en vrienden die graag in de natuur wandelen. De afstand bedraagt 4,5 tot 5 km in een afwisselend gebied van bos, heide en open landschap in de directe omgeving van het NC Veluwe. De speurtocht is voor alle leeftijden, maar met name voor kinderen tot 12 jaar is de speurtocht interessant.

Een boekje met de routebeschrijving is vanaf het Paasweekend tot en met maandag 6 juni 2022 (tweede Pinksterdag) tijdens de openingstijden gratis verkrijgbaar bij Natuurcentrum Veluwe. In het boekje vind je ook een speciale aanbieding:
•    een kopje koffie/chocolademelk met koek voor € 2,50 of
•    een frisdrank met koek eveneens voor € 2,50.

Langs de route vind je allerlei vragen over de lente. Voor de beantwoording kun je kiezen uit 3 antwoorden. De goede antwoorden leveren vervolgens een lente slagzin op. De slagzin hoeft niet te worden ingeleverd. Er zijn deze keer geen prijzen te winnen. Maar als kinderen de slagzin kunnen laten zien, dan krijgen een zakje paaseitjes als beloning.

De speurtocht begint en eindigt bij Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het natuurcentrum, ook voor de fietsen. Auto’s graag parkeren op het grote parkeerterrein net over het wildrooster. Honden mogen mits aangelijnd mee.

Omdat dieren ook graag rusten moet je deze tocht niet in de schemering en donker gaan lopen.

Het Natuurcentrum Veluwe is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is NC Veluwe ook op maandag geopend.

Voor meer informatie zie www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen