Hoe krijg ik meer vogels in mijn tuin of balkon?

Stadsvogellezing Lunteren, op 09 mei 2022

Veel mensen hebben vogels in hun tuin of op hun balkon en hebben nestkasten opgehangen en andere vogelvoorzieningen getroffen (beplanting, water, voer, etc.), maar zij zijn niet tevreden met het jaarlijks (broed)resultaat. Mezen, mussen, roodborsten, heggenmussen, duiven en merels worden wel in tuin of balkon gezien of gehoord, maar toch lukt het niet (goed) om ze daar (tot broeden) te krijgen of te houden.

De vraag is
: Heb ik wel de goede kasten, hangen ze misschien niet goed, of mankeert er wat anders aan mijn tuin of balkon? Wat hebben die vogels dan echt nodig om tot een succesvol nageslacht te komen? Kan een gezamenlijk initiatief met de buren daarbij misschien ook helpen?

Over dit soort praktische dingen, weetjes en tips gaat de lezing van Henk van Paassen.
Hij is stadsvogeladviseur voor Vogelbescherming Nederland (VBN) in de gemeente Ede en
geeft als ervaren vogelman in het Jaar van de Merel en in de Vogelweek van VBN nuttige tips over
hoe jij jouw tuin of balkon nog vogelvriendelijker kan maken!

Wil je hierover meer te weten komen, kom dan ook naar Lunteren voor de stadsvogellezing, die Henk gaat geven voor belangstellenden op maandagavond 9 mei a.s. om 19.30 uur (tot circa 21.00 uur).

Locatie: Ana Upu, Van der Dyn van Maasdamstraat 16, 6741 WP Lunteren.

Nadere informatie:
De stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl organiseren gezamenlijk activiteiten die zijn bedoeld om inspiratie op te doen, iets nieuws te leren én elkaar te ontmoeten. De lezing op 9 mei is bij stichting Ana Upu, gebouw Ina Ama, aan de Van de Duijn van Maasdamstraat 16 in Lunteren. Deze avond start om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. Vooraf krijg je gratis één kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage om ons te ondersteunen stellen wij op prijs. Ook is het mogelijk om vooraf tegen betaling van € 5,00 vanaf 18.15 uur mee te eten. Hiervoor kun je je vooraf opgeven. Wil je meer weten of wil jij je aanmelden? Stuur een e-mail naar [email protected] of [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen