Officiële opening leerafdeling Vilente Pieter Pauw

WAGENINGEN- Pieter Pauw is in 2021 gestart met een leerafdeling waarbij leerlingen volledig begeleid worden door gecertificeerde werkbegeleiders.

Op dinsdagmiddag 10 mei rond 15.00 uur werd deze leerafdeling officieel geopend door bestuurder van Vilente Ton Poos samen met verpleegkundige – leerbegeleidster Leonie en leerling Danny in woonzorgcentrum Pieter Pauw.

Van en met elkaar leren in een krachtige omgeving
Wietske van Veenen, teamleider: “Een leerafdeling is een afdeling of woning die volledig door leerlingen wordt gerund. Deze leerlingen volgen een duale opleiding waarbij zij doorgaans 1 dag in de week naar school gaan en de overige tijd in de praktijk werken. Dit heeft als groot voordeel dat opgedane theoretische kennis direct in de praktijk gebracht kan worden en beter beklijft! Natuurlijk staan onze leerlingen er niet alleen voor op de woning. Zij worden continu begeleid en ondersteund door onze vaste medewerkers die tevens gecertificeerd werkbegeleiders zijn.”

Mensgerichte zorg voor elkaar
De bewoners ontvangen op de leerafdeling dezelfde mensgerichte zorg als op iedere andere afdeling van Vilente. Door de aanwezigheid van zowel leerlingen als vaste medewerkers zijn er altijd voldoende handen aan het bed. “De bewoners worden met dezelfde liefde en aandacht verzorgd, waarbij zowel onze leerlingen als het vaste personeel de drie kernwaarden van Vilente omarmen: Verbindend, Professioneel en Waardevol”, vertelt Wietske van Veenen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen