Raceverslag Race 2 NK wegrace PRO600

Foto: Ad Kievit

Team Deroue Motoren op “het tandvlees” van start op het TT circuit van Assen,

Nadat de Garderense wegrace coureur Michael Mijnten de eerste race van het 2022 nog moest missen vanwege een radius bot fractuur is het team opgelucht om tijdens race twee van het kampioenschap wel aan de start te kunnen staan met de Yamaha R6.

Mijnten die precies vier weken geleden een botbreuk in het radius bot van zijn rechter elleboog opliep wist zich in de eerste Kwalificatie nog op een zesde startplaats te kwalificeren, in kwalificatie twee blijf hij steken op een veertiende plaats. De  race heeft Mijnten afgesloten op de twaalfde positie. In het startveld van 32 motoren.

“we wisten vooraf dat deze wedstrijd niet gemakkelijk zou worden. De breuk is in vier weken dan wel grotendeels genezen maar nog niet hersteld”  in de race vocht Michael en duel uit met een drietal voor een plats in de top 10. Even lag hij 9de maar die plekken moest hij aan het einde van de race weer prijs geven. “ik kon een bepaald tempo rijden en volhouden, niet het tempo wat we normaal willen rijden maar inhalen met de blessure was niet gemakkelijk, ik kon het groepje niet meer voorblijven maar ik denk dat we tevreden moeten zijn dat we de race uit hebben kunnen rijden en afgesloten hebben met punten”.

De IDC PRO 600cc race is gewonnen door Ardy Broes, gevolgd door Jordy Kornman en Bart van Asselt.

Stand in het kampioenschap:

1 Jordy Kornman
2 Ardy Broers
3 Mendy Burema

17 Michael Mijnten

De volgende wedstrijd is op het TT circuit van Assen – zaterdag 21mei.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen