Rondje Gezond bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

ZGV Ede
ZGV Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Een gezonde leefstijl betekent gezond eten, regelmatig bewegen, een goede nachtrust, niet roken en geen alcohol en drugs gebruiken.

Zo’n leefstijl vermindert de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en depressies. Het kan lastig zijn om gezonder te gaan leven en daarom organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei op maandag 23 mei 2022 een Rondje Gezond. Van 13.00 – 15.00 uur zijn inwoners uit de regio en medewerkers welkom in de centrale hal van het ziekenhuis voor een aantal gezondheidstesten en leefstijladviezen.

Bezoekers van het Rondje Gezond kunnen onder andere in gesprek met de leefstijlcoaches en medewerkers van het Leefstijlloket van Sports Valley en Sportservice De Vallei, de Stoppen-Met-Roken-consulent en een medewerker van het Slaapcentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ze geven meer informatie over wat een gezonde leefstijl inhoudt, wat iemand zelf kan doen en waar je eventueel meer hulp kunt krijgen.

Test uw fitheid

Tijdens het Rondje Gezond kunnen de bezoekers ook een aantal gezondheidstesten doen met de aanwezige leefstijlcoaches. Bijvoorbeeld het meten van de bloeddruk of het in kaart brengen van de BMI.

Het Rondje Gezond bezoeken is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

Het ziekenhuis voor voeding, bewegen en slaap

Voeding, bewegen en slaap zijn de bouwstenen van de zorg van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Door voeding, bewegen en slaap toe te passen in de zorg krijgen patiënten een meer effectieve behandeling, kunnen ze sneller herstellen en voelen ze zich beter. Het ziekenhuis vindt het belangrijk dat patiënten de route naar een gezonde leefstijl zo makkelijk mogelijk kunnen vinden en daarom richtte het ziekenhuis het Leefstijlloket (een initiatief van Sports Valley en Sportservice De Vallei) en het Stoppen-met-Roken-loket op in het ziekenhuis. Zowel patiënten als medewerkers kunnen hier terecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen