Reeënbronst in het veld

Foto: NC Veluwe

Speuren naar wild doe je vanaf Natuurcentrum Veluwe!

Niet alleen herten, maar ook reeën hebben bronst. Dat is wel iets anders dan de hertenbronst en op een ander moment van het jaar. Reeën zijn veel rustiger, maar wel erg “verliefd”. Ze hebben dan vrijwel geen aandacht meer voor de omgeving, alleen voor de reegeit. Reebokken vechten wel met andere reebokken die het wagen om in zijn met geursporen afgezette territorium te komen. Tijdens de bronst zal de reegeit zich niet zomaar gewonnen geven aan haar casanova. Ze daagt hem uit. Draait rondjes en geeft zachte geluidjes.

In de buurt Natuurcentrum Veluwe leven veel reeën en misschien is de bronst waarneembaar tijdens een wandeling met een natuurgids in de velden en landbouwgronden rondom het Natuurcentrum. Natuurcentrum Veluwe organiseert op donderdag 21 en 28 juli a.s. reeënbronst wandelingen.

De wandelingen starten om 20:00 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duren ongeveer 2 uur. De minimum leeftijd is 10 jaar. De kosten van de wandeling bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.

Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Het dragen van donkere (indien nodig warme) kleding en gemakkelijke schoenen wordt geadviseerd. Ook een verrekijker en/of een zaklamp kan gemakkelijk zijn.

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen