Kwart Gelderlanders: ‘huizenprijzen reden voor wisselen baan’

Foto: Pixabay

DE huidige hoge huizenprijzen zijn ook in Gelderland van invloed op de arbeidsmarkt. Bijna een kwart van de Gelderlanders geeft aan dat de huizenprijzen een rol spelen bij het veranderen van werkgever (24,7%). Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht. 

Zelf kansen vergroten op de woningmarkt
Een hoger salaris kan helpen om meer kans te maken op de woningmarkt. Landelijk gezien zijn salarisonderhandelingen en veranderen van werkgever de belangrijkste stappen die werkenden willen nemen voor een hoger salaris.

Gelderlanders willen opvallend vaak een opleiding volgen om meer inkomsten te genereren (36,1% ten opzichte van 28,3% landelijk). Onderhandelen over salaris is binnen de provincie juist iets minder in trek dan elders in Nederland.

Voor een hoger salaris zijn Gelderlanders vooral bereid tot:

  1. Een opleiding volgen (36,1%)
  2. Veranderen van werkgever (34,0%)
  3. Onderhandelen over salaris (27,8%)
  4. Meer uren werken (17,5%)
  5. Minder flexibiliteit in werktijden (12,4%)

Veel zorgen over kopen van een huis
De meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over de hoge huizenprijzen (54,8%). Met name bij vrouwen leeft dit: 61,6% van hen geeft aan dat ze somber gestemd zijn over de huidige woningmarkt.

Bijna de helft van de jonge Nederlanders geeft aan dat zij een huis dat aan hun wensen voldoet niet kunnen betalen. Onder 35-plussers gaat om een op de drie ondervraagden.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.nationalevacaturebank.nl/carriere/actueel/onderzoek-werk-en-de-oververhitte-woningmarkt 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen