Steeds meer ergernis om Nationale Driekleur op de kop

Deze vlag hangt gelukkig goed.
Deze vlag hangt gelukkig goed.
Foto: Facebook

Steeds meer mensen raken geërgerd over de manier waarop er protest wordt gevoerd door boeren en medestrijders van de boeren om de Nederlandse vlag op de kop te hangen.

Het is wel vaker gezien dat men uit protest een nationale vlag op foute wijze hijst, maar tot mijn grote afgrijzen, zag ik dat onze Nationale trots, de Nederlandse Driekleur bijna overal, langs snelwegen en midden op de weilanden, standaard ondersteboven triest in top hangt. Dit doet veel mensen pijn. En brengt zeker geen extra begrip voor de boerenacties. Dat de stikstof crisis doet bij de boeren pijn dat begrijpen heel veel mensen, de emotie, de protesten en de zware lading voor de boerengezinnen wordt echt wel begrepen.

Marco Kroon beschreef op LinkedIn het volgende: Behandel onze Nederlandse vlag alstublieft met het nodige respect. Het bewust verkeerd hijsen van onze vlag is in mijn optiek een directe belediging voor de duizenden militairen, burgers, agenten, brandweermannen en alle anderen die in dienst van de Staat der Nederlanden het allerhoogste offer hebben gebracht voor de kernwaarden waar dit nationaal symbool van vrede, vrijheid en tolerantie voor staat.

Kortom…talloze Nederlanders zijn gestorven voor … en begraven onder deze vlag. Hij heeft sowieso al 25 Nederlandse vlaggen…met beleid gevouwen en met de grootste eer en allerhoogste respect geschonken aan de nabestaanden van onze Brothers in Arms, gesneuveld in Uruzgan. Daarom mogen we niet vergeten dat het juist deze offers van bloed, zweet en tranen zijn geweest die elke Nederlander het bijzondere recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting hebben gegeven.

Dus beste Nederlanders….bent u het niet eens met het kabinet en de politieke besluitvorming? Demonstreer gerust, …houdt desnoods een referendum, of wacht geduldig op nieuwe verkiezingen en ga stemmen…maar blijf af van onze vlag. De vrijheid van deze kleuren is namelijk betaald met Nederlands bloed.

Respecteer dat alstublieft!

Redactie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen