Verhaal van Gelderland zomertoer in Terschuur

Foto: Het Ouden Ambachten museum

Beleef de twintigste eeuw in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Verhaal van Gelderland Zomertoer in Terschuur

Op 6 augustus beleef je de geschiedenis van Gelderland in Terschuur. Reis langs verschillende ambachten die in de 20ste eeuw nog aan de orde van de dag waren. Vele vrijwilligers brengen onder andere het boekbinden, mandenvlechten en leerlooien weer tot leven. Maar je kunt ook plaatsnemen in een oud klaslokaal met krijtbord of lekker naar buiten om te spelen op het Oud Hollands Spellenplein. Want hoewel de 20ste eeuw nog niet lang geleden lijkt zijn er al heel wat vergeten ambachten en bezigheden opnieuw te ontdekken!

Greep uit historische activiteiten op 6 augustus

Volg een lezing van Dolly Verhoeven over de twintigste eeuw of luister naar Johan Kamermans van het Tegelmuseum over de weergave van ambachten op tegels in deze eeuw.

Bezoek een mobiele Archeohotspot Veluwe.

Extra live ambachten en demonstraties door vele vrijwilligers van het museum.

Verschillende activiteiten voor kinderen waaronder knutselworkshops, versier je eigen tegel- en steen sessies en poppenkastvoorstellingen.

Een Oud Veluwse Buitenmarkt op ons terrein.

Ontmoet figuren uit de geschiedenis van het gezelschap ‘Levende historie Harderwijk’

Een historische zomer

Deze feestelijke zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. In deze zomertoer beleef je de complete geschiedenis van Gelderland van de prehistorie tot en met de twintigste eeuw. Voor jong en oud zijn er vanaf 18 juni elke zaterdag op negen verschillende locaties in Gelderland bijzondere activiteiten te bezoeken die samen meer vertellen over de geschiedenis van Gelderland. De toer wordt afgesloten met een groots finaleweekend op 13 en 14 augustus bij kasteel Cannenburch in Vaassen. Het initiatief voor de Verhaal van Gelderland Zomertoer ligt bij Erfgoed Gelderland. Deze Zomertoer is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland en verschillende erfgoedorganisaties en wordt ondersteund door de provincie Gelderland.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en locaties tijdens de Verhaal van Gelderland Zomertoer op verhaalvangelderland.nl/zomertoer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen