Speuren naar sporen: Speuren naar wild doe je vanaf Natuurcentrum Veluwe!

Foto: NCV

EDE – Vaak zie je het wild niet, maar je weet dat ze er zijn omdat ze allerlei sporen achterlaten.

Het is geheimzinnig, maar ook leuk om op zoek te gaan naar sporen. Samen met een gids die er van alles over kan vertellen. Heeft hier een wild zwijn gelopen of een edelhert? Maar ook braakballen, veren, holen, wildwissels, plukjes haar en keutels laten zien dat het wild er is geweest of zelfs heeft geslapen. Was het een vos of een das? En misschien is er zelfs iets van een wolf te vinden. De gids legt het verschil uit tussen een hoefafdruk van edelhert en een ree of misschien een wild zwijn.

Als je wat meer weet van sporen, dan wordt het steeds leuker en spannender om in het bos te wandelen. Je gaat dan met andere ogen kijken naar de natuur. Ga samen met de gids van Natuurcentrum Veluwe op speurtocht en leer meer over de dieren in het bos!

Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op alle zaterdagen in november

De wandeling start om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 tot 2½ uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Trek wandelschoenen of gemakkelijke loopschoenen aan en neem eventueel een verrekijker mee.

De kosten van deze wandeling zijn € 10,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kijk voor het programma en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze tochten is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen