De Reutemeteut op de 45e Oud Lunterse Dag 2023

LUNTEREN – In de video is te zien hoe de straten van Lunteren gevuld waren met mensen gekleed in traditionele klederdracht. De Oud Lunterse Dag trok ook dit jaar weer veel bezoekers van zowel binnen als buiten het dorp.

Het thema van dit jaar, “We motte nie vergeete da’we van ’t Lunterse laand kunne ete”, stond centraal tijdens de festiviteiten. Deze dag stond in het teken van het herinneren en waarderen van de lokale boeren tradities.

Er werden diverse evenementen georganiseerd om het publiek te vermaken. Zo was er een optocht, “De Reutemeteut”, met versierde wagens en praalwagens door het dorp. De burgemeester van Ede, René Verhulst, zat samen met zijn vrouw natuurlijk op de mooiste koets, vooraan in de Reutemeteut. Ook waren er diverse marktkramen waar lokale producten werden verkocht.

Naast de traditionele activiteiten was er ook ruimte voor vernieuwing. Zo waren er verschillende foodtrucks waar bezoekers konden genieten van allerlei lekkernijen uit de streek. Ook was er een podium waar lokale artiesten optraden en kon men genieten van muziek en dans.

De 45e editie van de Oud Lunterse Dag was een groot succes. De sfeer was gezellig en er was volop te zien en te beleven voor jong en oud. Het dorp Lunteren kan trots zijn op deze traditie, waarbij het verleden wordt gevierd en het belang van het behoud van lokale tradities wordt benadrukt.

Volgend jaar belooft de 46e editie van de Oud Lunterse Dag weer een spektakel te worden. De organisatie kijkt nu al uit naar deze bijzondere dag vol traditie en gezelligheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen