De vrijwilligers van de Hoogstambrigade Barneveld zoeken versterking!

Foto: Hoogstambrigade Barneveld

Vind jij het leuk om buiten te zijn en ben je graag actief bezig? Misschien is vrijwilligerswerk in het landschap dan wel iets voor jou! De vrijwilligers van de Hoogstambrigade Barneveld werken regelmatig in het buitengebied van de gemeente Barneveld. Zo zorgen ze voor het behoud van de cultuurhistorisch waardevolle hoogstamboomgaarden en de dieren die daar leven. Kom je een keer meehelpen?

De brigade gaat in het winterseizoen gemiddeld twee zaterdagmorgens per maand aan de slag met het snoeien van hoogstambomen in de gemeente Barneveld. Het geeft voldoening om samen een klus aan te pakken en na een paar uur werken het resultaat te zien. De koffie en thee staat altijd klaar!

Coördinator Evert Klomp: ”Fruitbomen moeten regelmatig gesnoeid worden en niet iedereen kan dat. Het is leuk om deze kennis aan mensen met eigen fruitbomen over te dragen, zodat ze dat uiteindelijk zelf kunnen, of als dat niet mogelijk is, dat regelmatig door de hoogstambrigade te laten doen.”

Meer informatie

De eerstvolgende werkdag is op 17 februari. Je bent van harte welkom om een keertje mee te helpen. Trek een stevige broek en schoenen aan. Wil je graag een keer komen helpen, neem dan contact op met de coördinator via [email protected]. Kijk voor meer informatie over de groep op https://slgelderland.nl/vrijwilligers/hoogstambrigade-barneveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen