Gratis lezing Plastic Soup Foundation: ‘WE PAKKEN DE BRON VAN DE PLASTICSOEP AAN’

Foto: Shutterstock

Tijdens de nationale leescampagne Nederland Leest staat in november het thema Duurzaamheid centraal. Op woensdag 27 november van 19.15 tot 22.00 uur organiseert de Bibliotheek in Barneveld de Duurzaamheidsavond met een lezing door de Plastic Soup Foundation. De activiteit is gratis, inclusief hapjes en drankjes, en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om deze te bezoeken. Aanmelden is wel gewenst via e-mail: [email protected] of door te bellen (0342) 403 483 (di.-za. na 11.00 uur)

De Bibliotheek-vestigingen in de gemeente Barneveld delen ook in de maand november aan hun leden het gratis boek uit van Jan Wolkers met zijn bloemlezing over de natuur.

Bewust worden van verborgen plastics
Michiel Roscam Abbing van de Plastic Soup Foundation zal tijdens zijn lezing op woensdag 27 november vertellen over hun missie om vervuiling van water door plastic, te voorkomen. Plastic zit in meer producten dan alleen maar zichtbaar is. Zo zitten er microplastics in cosmetica en ook de synthetische vezels in kleding zijn milieubelastend. De voorbeelden, cijfers en het plan van aanpak om deze vervuiling tegen te gaan komen deze avond uitgebreid aan de orde.

Hapjes en drankjes zonder voedselverspilling
Ekoplaza uit Barneveld verzorgt deze avond de ‘eerlijke’ drankjes. Ekoplaza wil de eerste plastic proof supermarkt zijn en brengt die ambitie volop in de praktijk. De hapjes tijdens en na de lezing, worden verzorgd door Instock. Dit is een restaurant en cateringbedrijf dat goed eten belangrijk vindt maar het voorkomen van voedselverspilling nog belangrijker.

Heeft u allergieën? Geeft u dit dan door bij uw aanmelding, dan houden Ekoplaza en Instock rekening met de ingrediënten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen