112

Opnieuw dreigende confrontatie tussen groepen jeugd, politie grijpt in

BARNEVELD – Donderdagavond 19 November rond 20.15 uur heeft een grote politieactie plaatsgevonden nabij de tunnel bij De Meerwaarde aan de Rietbergenlaan.  

Wederom waren er twee groepen jeugd van plan om met elkaar op de vuist te gaan. Alerte buurtbewoners alarmeerden de politie die nu groots inzette. De laatste weken is het meerdere malen tot een confrontatie gekomen tussen twee groepen jeugd.

Afgelopen maandag nog werden er veel agenten ingezet om de groepen te controleren, daar maakte de jeugd een kat en muis spel van zodat de actie geen effect had.

Donderdagavond verliep dat echter anders, toen een groep vertrok naar de tunnel bij De Meerwaarde werden direct de toegangen aan beide zijden geblokkeerd door politie en handhavers zodat de groep geen kant uit kon. Daarna werden alle jeugdigen gecontroleerd en werden hun gegevens genoteerd. Ook werden er 29 processen verbaal uitgereikt voor onder andere het niet kunnen of willen tonen van een geldig legitimatiebewijs. En is 1 persoon opgepakt voor het bij zich hebben van 6 messen. De groep van vanavond bestond zeker uit vijftig personen.

Persbureau Midden Nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen