Unieke Nederlandse luchtballon is eyecatcher op grootste festival van Europa

Foto: Hot-R Ballonvaarten

De Vliegende Hollander is terug!

Wie denkt dat de legende van De Vliegende Hollander verleden tijd is, heeft het goed mis. De geruchten gaan dat het legendarische spookschip binnenkort weer ten tonele verschijnt. Niet op het water, maar hoog in de lucht… De locatie? In het noorden van Frankrijk, omgeving Metz.

Hot-R Ballonvaarten uit Barneveld bezit het gigantische luchtschip. Vorig jaar werd de luchtballon met de registratie PH-RUM gekocht en is er nu klaar voor om de wereld over te gaan.

De luchtballon – met een hoogte van 31 meter, een breedte van 35 meter en een gewicht van 415 kilo – behoort bij de grootste luchtballonnen ter wereld. Captain Edcar Vermeulen: “Het schip is wereldwijd slechts een paar te zien geweest. Nu bij goed weer tien dagen achter elkaar. We zijn de eyecatcher op het grootste ballonevenement van Europa, de Grand Est Mondial Air Ballons, die van 23 juli tot en met 1 augustus plaatsvindt. Er zijn zelfs mensen die speciaal voor deze ballon naar Frankrijk komen. Voorlopig is The Flying Dutchman namelijk niet in Nederland te bewonderen.”

Het Franse evenement is het eerste waaraan het Barneveldse team meedoet. “Maar houd je ogen goed open: de komende jaren zullen we overal ter wereld opduiken”, besluit de trotse eigenaar. “

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen