Beëdiging militairen Koninklijke Landmacht in Barneveld

15 nov , 9:47 Nieuws
csm beediging op raadhuisplein b63815b1c5
gemeente barneveld
Zo’n 40 militairen van de Koninklijke Landmacht legden de eed en/of belofte af, onder toeziend oog van zo’n 400 andere militairen en hun naasten.
BARNEVELD - Op donderdag 14 november ’24, rond 14.30 uur vond op het Raadhuisplein in Barneveld een bijzondere gebeurtenis plaats.
Zo’n 40 militairen van de Koninklijke Landmacht legden de eed en/of belofte af, onder toeziend oog van zo’n 400 andere militairen en hun naasten. Deze 400 militairen horen bij het Regiment Verbindingstroepen. De ceremonie start om 14:30 uur en was openbaar en vrij toegankelijk voor publiek.
Barneveld
Het Regiment Verbindingstroepen viert dit jaar haar 150-jarig jubileum. Omdat haar thuisbasis de Generaal-majoor Koot-kazerne is, betekent dit dat Barneveld de thuisgemeente is van de ‘verbindelaren’. Om zowel dit jubileum als de goede betrekkingen met de gemeente Barneveld te vieren, is ervoor gekozen om de beëdiging in het centrum van Barneveld te houden.
Beëdiging
De militairen staan aan de start van hun militaire carrière en legden in het bijzijn van collega’s en familie de eed of belofte af. Met deze handeling worden de militairen onderdeel van een lange traditie, omdat elke militair dezelfde woorden uitspreekt. Elke militair belooft of zweert trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht.
Het Regiment Verbindingstroepen
Om een militaire operatie goed uit te voeren moeten militairen goed met elkaar kunnen communiceren. De verbindingstroepen leggen radio- en internetverbindingen aan om deze communicatie mogelijk te maken. Jonge en enthousiaste IT-specialisten voeren deze opdracht over de hele wereld uit.
150 jaar verbindingstroepen
Het regiment Verbindingstroepen ontving voor de tomeloze inzet gedurende 150 jaar op 15 februari dit jaar het Bronzen Schild. Dit schild is de hoogste eenheidsonderscheiding die landmachteenheden kunnen ontvangen.
Verbindingstroepen waren actief in onder meer voormalig Nederlands-Indië, Bosnië, Irak, Kosovo, Korea, Libanon, Mali en Afghanistan. Vandaag de dag zijn de militairen nog steeds aanwezig in onder andere Litouwen en Irak.