Bewonersavond De Glind: Meer duidelijkheid over de inzet van PAW-subsidie

02 okt , 12:07 Nieuws
img 2533
FOTO - Van links naar rechts: Jan Hofman (Voorzitter Stichting Duurzaam De Glind) en Ben Habets (gemeente Barneveld).
DE GLIND - Op woensdag 9 oktober 2024 organiseert Stichting Duurzaam De Glind in samenwerking met de gemeente Barneveld een bewonersavond over de inzet van de PAW-subsidie.
De avond vindt plaats in de kerk in De Glind [adres: Postweg 78, 3794 MN De Glind] van 19:30 tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Tijdens deze bijeenkomst wordt er meer informatie gegeven over de plannen voor verduurzaming en de subsidie, speciaal voor de bewoners van De Glind.
AchtergrondSinds 2020 werkt De Glind samen met de gemeente, de Belangenvereniging De Glind en lokale vrijwilligers aan initiatieven om de panden te verduurzamen door het aardgasverbruik terug te dringen. Dit leidde in 2022 tot de toekenning van de PAW-subsidie, waarbij De Glind als zogeheten ‘proeftuin’ werd aangemerkt. Het oorspronkelijke plan om 75 woningen op een warmtenet aan te sluiten bleek echter door stijgende kosten niet haalbaar. De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen van infrastructuur speelden hierin een rol.
Huidige situatieDe plannen zijn sindsdien herzien. Het nieuwe plan richt zich op de isolatie van woningen en de inzet van individuele warmtepompen. Dit gewijzigde plan voor de 203 woningen is in augustus 2023 goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken, en in juni 2024 volgde een definitief akkoord. De uitvoering van de bijbehorende subsidieregeling is gemandateerd aan Stichting Duurzaam De Glind. Deze subsidieregeling is speciaal voor de bewoners van De Glind ontwikkeld.
Programma van de avondTijdens de bewonersavond op 9 oktober worden de volgende onderwerpen besproken:
  • Inhoud van deze specifieke subsidieregeling
  • Voor- en nadelen van de regeling
  • Praktische voorbeelden
  • Afhandeling van subsidieaanvragen en de rol van de stichting.
Uitnodiging
Iedereen is van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over deze belangrijke stappen richting een duurzamere toekomst voor De Glind. De avond begint met koffie en thee, daarna volgt een presentatie waarin alle benodigde informatie zal worden gedeeld en na afloop is er uiteraard voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen of om in klein comité na te praten over de avond.