OJT schrapt etappe Harderwijk – Barneveld

Foto: OJT

De organisatie van Ome Joop’s Tour heeft het hitteplan dat klaar lag in werking gesteld. De etappe van donderdag 25 juli die het peloton van Harderwijk naar Barneveld zou brengen is uit het schema gehaald.

Het fietsende deel althans. De deelnemers brengen, zoals gepland, in de ochtenduren een bezoek aan het Dolfinarium, waarna om 14.30 alsnog koers wordt gezet naar Barneveld, maar dan met de bus. De busreis wordt mogelijk gemaakt door Keolis, dienstverlener in flexibele mobiliteit in de regio’s Gelderland (Veluwe), Overijssel (Midden-Overijssel en Twente), Utrecht en Almere.

Secretaris Anton Jansen van Ome Joop’s Tour: ‘OJT is een buitenevenement en voor dit soort weerscenario’s hebben we altijd een noodplan op de plank liggen. De afstand tussen Harderwijk en Barneveld mag dan qua kilometers niet zo groot zijn, we wegen zaken zorgvuldig af en nemen alles in ogenschouw: leeftijd van de kinderen, de inspanning, het aantal te rijden kilometers, tijdstip waarop we moesten fietsen. We kunnen bovendien nog een paar hete dagen verwachten. De gezondheid en veiligheid van de kinderen staat bij OJT altijd voorop.’

De organisatie heeft ook in 2018 een etappe (red. tussen Hoogeveen en Groningen) geschrapt vanwege het warme weer in de zomer van vorig jaar. Nogmaals Anton Jansen: ‘Wij hebben gelukkig snel kunnen schakelen met Keolis, dat onlangs landelijke erkenning kreeg voor Sociaal Ondernemen en met de inzet van bussen ook laat zien maatschappelijk betrokken te zijn.’

De kinderen kunnen zich tijdens de busreis in ieder geval verheugen op een verfrissende duik. Tot 19.30 uur kunnen zij helemaal los gaan in de zwembaden van het Oosterbosbad. Op vrijdag 26 juli trekt de karavaan vervolgens verder van Barneveld naar Tiel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen