Derde plaats in Dakar Rally voor Mitchel van den Brink uit Harskamp

Foto:

YANBU – Mitchel van den Brink heeft zijn plaats op het podium van de Dakar Rally veroverd. De 22-jarige coureur uit Harskamp sloot de monsterrally in Saoedi-Arabië vrijdagochtend af met een derde plaats in het algemeen klassement.

In de afsluitende etappe nam de equipe van Eurol Rally Sport geen enkel risico. Heel houden en op safe rijden, dat was het belangrijkste om de derde plaats te behouden.

Mitchel van den Brink heeft een sterke Dakar Rally gereden. In de Dakar Rally scoorde Mitchel de constante uitslagen aan elkaar. Na vier achtereenvolgende tweede plaatsen volgde afgelopen maandag in de zevende etappe de eerste en enige dagzege.

De talentvolle rallyrijder heeft via zijn derde plaats de gewenste lijn doorgetrokken. In zijn vierde Dakar Rally wilde Van den Brink zijn beste resultaat verbeteren. Na zijn debuut in 2021 (19e), klasseerde hij zich als tiende (2022) en vorig jaar eindigde hij net achter zijn vader Martin van den Brink nog als vierde.

Martin van den Brink kwam vrijdag ook net voor het middaguur over de streep van de 175 kilometer lange proef aan de Rode Zee. “De 53- jarige Martin van den Brink zei: Ik ben vreselijk blij en vooral trots op mijn zoon Mitchel en zijn bemanning. Voor ons was het een kwestie van overleven. Het was, mede door een gebroken linker pols, een zware week. Maar de derde plaats maakt alles goed.’’

Het rallyteam vliegt zaterdagochtend om 11.00 uur vanaf Yanbu naar huis. De formatie keert morgenavond terug in Harskamp. Daar worden de mannen vanaf 18.30 uur onthaald door familie, vrienden en fans.

Bron: Berry Kamphorst

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen