Barbara Guarischi wint etappe in de Simac Ladies Tour in Ede

12 okt , 10:56 Sport
20241011171024
ASMedia
EDE - Op vrijdagmiddag 11 oktober ’24, vond de start en finish van de Simac Ladies Tour plaats aan de Brouwerstraat in Ede.
Deze prestigieuze etappekoers voor vrouwelijke wielrensters trok de aandacht van wielerfans en bewoners, want de vierde etappe begon en eindigde in Ede, met wethouder Peter de Pater die het startsein gaf.
De etappe, met een afstand van 118,2 kilometer, startte op de Markt in Ede en leidde de deelnemers door verschillende plaatsen in de omgeving, om vervolgens weer te eindigen op de Raadhuisstraat in Ede. De mooie route zorgde voor spannende wedstrijd.
De Italiaanse wielrenster Barbara Guarischi van Team SD Worx-Protime wist de etappe in Ede te winnen. Ze finishte als eerste, gevolgd door Ally Wollaston als tweede en Maria Giulia Confalonieri die de derde plaats veroverde. Het was een indrukwekkende prestatie van Guarischi.
De Simac Ladies Tour gaat zaterdag verder in Doetinchem, om op zondag te eindigen in Arnhem. Wielerfans kunnen dan uitkijken naar meer spannende etappes.