Groei van individuele, gezins- en collectieve activiteiten bij CJG Barneveld

Foto: CJG Barneveld

Groei van individuele, gezins- en collectieve activiteiten bij CJG Barneveld

Presentatie Jaarverslag 2019

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld organiseerde vorig jaar méér individuele- en gezinstrajecten en collectieve activiteiten (zoals cursussen, workshops en (groep ’s) voorlichtingen) dan in 2018. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2019. Cliënten van het CJG Barneveld waardeerden de activiteiten gemiddeld met een 8,7.

Het CJG Barneveld wil kinderen veilig en gezond in een liefdevolle omgeving laten opgroeien. Het biedt daarvoor een laagdrempelig en vrij toegankelijk hulpaanbod aan jongeren en gezinnen in de gemeente Barneveld.

Dat krijgt op verschillende manieren vorm:

– Collectieve activiteiten (zoals cursussen, workshops en (groeps)voorlichtingen);

– (Gratis) inloopspreekuren in verschillende kernen;

– Schoolmaatschappelijk werk op iedere school voor primair en voortgezet onderwijs;

– Ambulante gezinsondersteuning;

– Ondersteuning door vrijwilligers in programma’s als [email protected] en CJG Connect.

Groei

Het aantal individuele en gezinstrajecten (bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk en ambulante gezinsondersteuning) groeide van 701 trajecten in 2018 naar 843 in 2019 (een stijging van 142). De meeste verwijzingen werden gedaan door het voortgezet (144) en primair (100) onderwijs.

Het aantal collectieve activiteiten (cursussen, trainingen en (groeps)voorlichtingen) steeg met 84 van 185 in 2018 naar 269 in 2019.

Het vrijwilligerswerk (waarbij gezinnen door vrijwilligers(gezinnen) worden ondersteund) zag een verdubbeling van het aantal aangemelde gezinnen (van 14 in 2018 naar 27 in 2019 bij HomeStart en van 31 in 2018 naar 62 in 2019 bij CJG Connect).

Waardering

De activiteiten van het CJG Barneveld worden relatief hoog gewaardeerd; gemiddeld geven gebruikers van één of meer individuele, gezins- of collectieve activiteiten het CJG Barneveld een 8,7.

Bestuurder Karina van Triest is blij met deze waardering: “Het is fijn te horen dat de activiteiten die wij organiseren, met onze deskundige medewerkers en betrokken vrijwilligers, worden gewaardeerd. Wij zetten dit graag voort en bekijken op welke manier wij onze activiteiten verder kunnen uitbreiden. Wij houden daarbij rekening met de wensen van hen die er gebruik van maken of willen gaan maken.”

Meer informatie

Het volledige Jaarverslag 2019 CJG Barneveld is de vinden op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld, www.cjgbarneveld.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden