112

Grote uitslaande brand in kippenschuur Barneveld

BARNEVELD - Zaterdagmorgen 13 juni rond 3.15 uur.
Foto: ASMedia

BARNEVELD – Aan de Donkervoorterweg in Barneveld heeft in de vroege zaterdagmorgen rond 03.15 uur een grote brand gewoed in een kippenschuur. Er was veel rookoverlast.

Hoeveel kippen er in de stal waren is niet bekend, maar een paar honderd zouden de uitslaande brand hebben overleefd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden kan de schuur, bestaande uit drie aan elkaar verbonden stallen als verloren worden beschouwd.

De brandweer was met meerdere voertuigen en groot materieel uitgerukt. De brand was snel opgeschaald naar grote brand om meerdere brandweer eenheden ter plaatse te krijgen. Een hoogwerker die was opgeroepen vanuit de brandweer Amersfoort bleek niet te gebruiken wegens een defect aan de hydraulische installatie.

Vanuit Ede is de hoogwerker van de brandweer Ede-Centrum ingezet. De brandweer is nog bezig met nablussen. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk, een blikseminslag zou een mogelijkheid kunnen zijn. Er is geen asbest vrijgekomen. Wel is er door de brandweer een rookoverlast alert per Twitter gestuurd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden