112

Woningen ontruimd na gaslekkage in Voorthuizen

Ter illustratie
Ter illustratie
Foto: Chris Ouboter

VOORTHUIZEN- Op donderdagmorgen 27 oktober zijn een aantal woningen ontruimd wegens een gaslekkage aan de Frans Halsstraat en de Jacob van Ruysdaelstraat in Voorthuizen.

De brandweer en politie zijn met hoge spoed naar het incident toe gegaan. De gaslekkage ontstond rond 08.35 uur bij asbest sanering in een huis aan de Frans Halsstraat. Bij de werkzaamheden was per ongeluk een gasleiding geraakt. Bij het doorslaan van de gasleiding was er een steekvlam ontstaan welke een kleine brand veroorzaakte in de woning. De aanwezige werknemers hadden de brand vrijwel direct onder controle.

Omdat de gasleiding flink lek was en het gas volgens metingen van de brandweer zich ook via de kruipruimtes verspreidde, werd besloten de woningen uit voorzorg te ontruimen.

De bewoners van de ontruimde woningen konden bij Zwembad De Heuvelrand terecht voor opvang. Politie en brandweer sloten de omgeving af. Netwerkbeheerder Liander werd ingeschakeld om de leiding te repareren. Het gaslek was kort na tien uur gedicht. De woningen werden daarna geventileerd door de brandweer. De woningen zijn weer vrijgegeven.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen