2 inwoners van de gemeente Barneveld positief getest op corona

Foto: Barneveld.nieuws.nl

2 inwoners van de gemeente Barneveld positief getest op corona

Zondag 15 maart 2020

1 patiënt in Barneveld, 1 patiënt in Voorthuizen

De GGD Gelderland Midden heeft gemeld dat 2 inwoners van de gemeente Barneveld zijn besmet met het coronavirus. Het gaat om een persoon uit Barneveld en een inwoner van Voorthuizen. Burgemeester van Dijk wenst de betrokkenen en hun naasten veel sterkte toe in deze onzekere tijd. Daarnaast heeft hij een boodschap voor alle inwoners: “Ik roep u allen nogmaals op contacten te vermijden uit zorg voor elkaar.”

De GGD heeft nog niet bekendgemaakt hoe de 2 patiënten het virus hebben opgelopen en hoe het met hen gaat. De GGD zal in elk geval contactonderzoek doen. Ook is het gebruikelijk dat besmette personen in thuisisolatie moeten blijven. De gemeente volgt de adviezen en instructies van het de GGD en de RIVM op.

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is het voor iedereen verstandig om zeer geregeld handen te wassen en in de elleboog te niezen of te hoesten. Elkaar een hand geven is verboden. Sinds donderdagmiddag gelden vanuit de overheid de regels dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen verboden zijn. Sinds zaterdagavond is in deze regio daarom ook een noodverordening van kracht, ook in de gemeente Barneveld.

Wilt u meer informatie over het coronavirus? Op www.barneveld.nl/coronavirus vindt u antwoorden op veel gestelde vragen en doorverwijzingen naar de betrokken instanties. Ook lees u welke maatregelen de gemeente Barneveld treft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden