College stemt in met nieuwe toetsing van supermarktaanbod

Foto: Gemeente Barneveld

Het college stemt in met nieuw beleid om de vestiging van supermarkten te toetsen in de kern van de gemeente Barneveld. 

Met het beleid wordt een keuze gemaakt in het faciliteren van een aantal voorliggende plannen van supermarkten. Deze toetsing betreft zowel de uitbreiding als de verplaatsing van deze winkels. De gemeente baseert het toetsingskader op een onderzoek wat Bureau Seinpost heeft uitgevoerd om de kadernota uit 2013 te actualiseren aan de situatie in 2020.

De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in de Update Kadernota kern Supermarkten 2013. In deze rapportage worden voorstellen gedaan die ingaan op bestaande plannen van de supermarkten Lidl, Jumbo, SPAR en COOP.

Het college heeft besloten om de beschikbare uitbreidingsruimte in principe beschikbaar te stellen voor het faciliteren van de drie plannen van Lidl, SPAR en COOP.  De gesprekken over deze planvorming zijn in 2019 gestart tussen gemeente en de betrokken supermarkten. Het voorstel wat nu in de nota voorligt is om de Lidl en Coop uit te breiden op locatie, respectievelijk aan de Oldenbarnevelderweg 155 en Lavendelplein 2 en de SPAR uit te breiden en te verhuizen naar Barneveld-Noord.

Wethouder Dorrestijn

De gemeente zal de komende tijd in overleg gaan met Lidl, Coop en SPAR over de ontwikkeling van hun plannen.  “Supermarkten zijn belangrijke winkels waar onze inwoners bijna dagelijks mee te maken hebben. Daarom zetten wij in op een gezonde spreiding en balans van formules over het dorp Barneveld.”, aldus wethouder Didi Dorrestijn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden