College Barneveld neemt uitnodiging provincie aan voor deelname aan open overleg

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Op 14 juli nam Gedeputeerde Staten een besluit over de start van een open overleg als onderdeel van de procedure voor gemeentelijke herindeling. Het college van burgemeester en wethouder van Barneveld nam vanmiddag de uitnodiging voor deelname aan dit overleg aan en gaf aan hier constructief aan deel te willen nemen. Het overleg start in september, onder regie van de provincie.

Start open overleg: bijzonder moment in de geschiedenis van Barneveld en Scherpenzeel

Het college van burgemeester en wethouders van Barneveld is op 14 juli geïnformeerd over het besluit van Gedeputeerde Staten over de start van de gemeentelijke herindeling. Onderdeel van deze procedure is het open overleg. Er is al langer sprake van een goede samenwerking tussen Barneveld en Scherpenzeel. Het besluit van de provincie markeert een bijzonder moment in de relatie tussen beide gemeenten.

Burgemeester Asje van Dijk: “Wij hebben vandaag gehoord dat de provincie het besluit heeft genomen over de start van de procedure voor gemeentelijke herindeling. Dat is voor zowel Scherpenzeel als voor Barneveld een bijzonder moment in onze geschiedenis. Wij hebben de provincie aangegeven dat we constructief en open deel zullen nemen aan de gesprekken. Voor ons is belangrijk dat de procedure niet te lang duurt en dat onze gemeenteraad en de Barneveldse samenleving betrokken worden in het overleg. Daarnaast dat uit het overleg duidelijk wordt wat voor zowel Barneveld als Scherpenzeel de meerwaarde is van een herindeling. Wij kijken uit naar de start van de gesprekken in september.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden