Werk mee aan meer bruikbare grondstoffen en minder restafval

Foto: Gemeente Barneveld

Meewerken aan afval opruimen: jongeren helpen mee met opruimen van [email protected] afgebroken takken en groenafval, na de storm in augustus 2020.

VOORAANKONDIGING

1e Werksessie voor een nieuwe samenwerking tussen verenigingen en gemeente

De gemeente wil in 2024 het aantal kilo’s restafval terugdringen van 126 naar 70 kilo per inwoner. Verenigingen zijn onmisbaar bij het realiseren van deze opgave, omdat we dit als samenleving met elkaar moeten en kunnen bereiken. Wij zijn op zoek naar een samenwerking met verenigingen in ruil voor een vergoeding. Deze samenwerking moet direct bijdragen aan de afvalambities van vandaag de dag: afval voorkomen, een betere scheiding in alle grondstoffen en zo minder restafval.

Met de deelnemende verenigingen van de vorige oud papierregeling is een voorbereidend gesprek geweest. Eerste ideeën werden geopperd. Een aantal van deze verenigingen helpt ook actief mee om de werksessies naar een nieuwe samenwerking vorm te geven.

Hoe kan onze samenwerking eruitzien? Wat gebeurt er al in Nederland op dit vlak? Welke vorm past bij mijn vereniging? Daarover willen we graag met u als vereniging in gesprek.

Voor wie: Verenigingen in onze gemeente (per vereniging 1 deelnemer). Dit kunnen allerlei soorten verenigingen en organisaties zijn, zoals sport, muziek, kerk en school. Wel met leden, een achterban en actief in de samenleving.

Wanneer: woensdag 2 september Tijdstip: 19.00 uur – 21.15 uur Locatie: ’t Trefpunt in Voorthuizen aan de Roelenengweg 25

Vanwege coronamaatregelen zijn we natuurlijk beperkt in aantal deelnemers. Daarom geldt per vereniging één deelnemer.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden via [email protected] Vermeld daarbij de vereniging (soort en waar), wie er komt en jullie contactgegevens (mailadres en telefoon). Eind volgende week ontvangt u van ons het programma. Meer weten over deze samenwerking? Neem contact op met Brechtje Bakker of Martine Tekelenburg via afval@barneveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen