Ontwerp bestemmingsplan Putterweg IV Garderen ter inzage

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het starten van de voorbereidingsprocedure voor het ontwerp bestemmingsplan Putterweg IV (voormalig dorpshuis van Garderen). De inspraak is inmiddels afgerond.

Het voorontwerpbestemmingsplan Putterweg IV heeft voor iedereen ter inzage gelegen van 25 september tot en met 8 oktober 2020. Hierop zijn geen inspraakreacties ontvangen. De omwonenden, Plaatselijk Belang en de Gardense Ondernemersvereniging zijn vanaf het begin af aan betrokken bij de plannen.

Besluitvorming

De gemeente maakt gebruik van de gemeentelijke coördinatieregeling. Hiermee kunnen verschillende besluiten tegelijk worden voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 11 december 2020 tot en met 21 januari 2021 zes weken ter inzage, samen met de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van 14 woningen. Binnen die termijn kan iedereen een ‘zienswijze’ geven. Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien via www.barneveld.nl/putterweg of bij de servicebalie in het gemeentehuis op telefonische afspraak via T. 14 0342.

De gemeente beoordeelt vervolgens de zienswijzen in een ‘Nota zienswijzen’. Deze nota wordt samen met het bestemmingsplan aan de gemeenteraad voorgelegd voor vaststelling. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in maart 2021 een besluit.

Het plan voor Putterweg voorziet in acht appartementen, zes patiowoningen, één vrijstaande woning aan de Koudhoornseweg en een openbaar parkeerterrein met ruimte voor fiets parkeren. Op www.barneveld.nl/putterweg wordt de informatie actueel gehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen