Ondersteuning horeca verlengd tot eind 2022

Foto: Barneveld.nieuws.nl

Ondersteuning horeca verlengd tot eind 2022

Het college van de gemeente Barneveld blijft de lokale horecabranche zoveel mogelijk ondersteunen tijdens de coronacrisis. De huidige steunmaatregelen worden verlengd tot 31 december 2022. Dit betreft de tegemoetkoming in de gemeentelijke kosten en de mogelijkheid voor verruiming van de terrassen.

Door de coronamaatregelen hebben veel horecaondernemers het financieel zwaar. Om die reden besloot de gemeente Barneveld in het voorjaar van 2020 de horeca financieel en praktisch voor een periode van zes maanden zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit werd verlengd tot eind 2021. Nu er nog steeds beperkingen gelden voor de horeca heeft het college besloten de steun met nog eens een jaar te verlengen.

Tegemoetkoming kosten
Horecaondernemers hoeven ook in het kalenderjaar 2022 geen kosten te betalen voor precario en leges voor ontheffingen. Dit betreft de kosten voor de verruiming van de sluitingstijd, gebruik van gemeentegrond voor de terrassen en de gevelzitplaatsen. In totaal vertegenwoordigen deze kwijtgescholden kosten zo’n 45.800 euro.

Grotere terrassen langer mogelijk

De gemeente biedt horecaondernemers sinds 1 juni 2020 de mogelijkheid om de openbare ruimte tijdelijk in te zetten voor de verruiming van de terrasoppervlakte. Met extra ruimte kunnen ondernemers meer gasten bedienen gedurende de coronamaatregelen.

Het college verlengt de mogelijkheid voor grotere terrassen tot en met 31 december 2022 ,,Hiermee krijgen de ondernemers rust en de zekerheid dat zij de verruimde terrassen mogen blijven gebruiken als de horeca weer open mag. Ondernemers die hiervan niet eerder gebruik hebben gemaakt en dit nu wel willen, kunnen onder dezelfde voorwaarden meedoen”, aldus wethouder Didi Dorrestijn-Taal. Voor meer informatie kunnen ondernemers mailen naar [email protected]

Meer informatie over steunmaatregelen

,,We zien dat veel horecaondernemers en retailers het nog steeds moeilijk hebben door de coronamaatregelen. Als gemeente voeren we hierover veel gesprekken met de ondernemersverenigingen en individuele ondernemers. Vanuit de Rijksoverheid is er een steun- en herstelpakket van maatregelen. Zie hiervoor de website: Overzicht steun- en herstelpakket | Coronavirus: financiële regelingen | Rijksoverheid.nl

Als gemeente informeren wij ondernemers via de Coronadesk van het Ondernemersloket.  De medewerkers zijn bereikbaar via 0342-495888 [email protected].”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen