Duizenden regenwormen de grond in | project groene schoolpleinen

Foto: Facebook Gemeente Barneveld

BARNEVELD- Al 13 scholen hebben het afgelopen jaar hun schoolplein groener gemaakt. Om de grond waarin de planten staan te verbeteren, zijn regenwormen heel belangrijk.

Bij de Ds. Fraanjeschool De Burcht en bij IKC Juliana werden vorige week daarom duizenden regenwormen tussen de planten uitgezet.

Zeven leerlingen van de praktijkklas wisten al best veel over regenwormen, maar leerden ook nog nieuwe feitjes tijdens een quiz over deze nuttige dieren. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de nieuwe moestuin van de school. Na afloop van de quiz mocht wethouder Hans van Daalen het 1e handje regenwormen in de moestuin leggen. “Dit is weer eens wat anders dan een lintje doorknippen. Het enthousiasme van de kinderen is fantastisch om te zien, het educatieve element is ook een belangrijk aspect van het project groene schoolpleinen. Door de leerlingen zelf verantwoordelijk te maken, zie je dat er goed voor de tuin wordt gezorgd”.

Handje voor handje werden de regenwormen door de kinderen tussen de planten neergelegd. De meegebrachte handschoenen waren eigenlijk niet nodig. Regenwormen bijten immers niet, leerde iedereen tijdens de quiz.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen