Gemeente Barneveld sluit aan op ‘Berichten over uw buurt’

Foto: Barneveld.nieuws.nl

In de week van 13 mei sluit de gemeente Barneveld aan op de e-mailservice `Berichten over uw Buurt’.

Ruim 25.000 inwoners ontvangen vanaf die week automatisch een e-mail, als er officiële bekendmakingen zijn die invloed hebben op hun woonomgeving. Het gaat om inwoners van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij Mijnoverheid. De officiële bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen, wijzigingen van omgevingsplannen en verkeersbesluiten.

 Welkomstmail van Overheid.nl
De ruim 25.000 inwoners ontvangen tussen 13 en 17 mei een welkomstmail van Overheid.nl. In deze welkomstmail wordt uitgelegd wat ‘Berichten over uw Buurt’ is. De ontvanger kan de instellingen van de e-mailservice meteen aanpassen, zoals de grootte van het gebied, waarover ze de bekendmakingen ontvangen. Het is ook mogelijk om aan te geven geen gebruik te willen maken van deze e-mailservice.

De e-mailservice met bekendmakingen is een nieuwe dienst van de Rijksoverheid, met als doel inwoners beter te informeren over besluiten die invloed hebben op hun woonomgeving. Doordat inwoners beter op de hoogte zijn, zullen zij ook actiever kunnen reageren op de besluiten. ‘Berichten over uw buurt’ wordt over alle gemeenten in Nederland uitgerold. De gemeente Barneveld is samen met zeventien andere gemeenten uit Gelderland aan de beurt.

Wethouder Mijntje Pluimers: “Hoe makkelijker en actueler onze inwoners geïnformeerd worden, hoe beter dat is! Deze stap van de Rijksoverheid past helemaal in onze wens om op tijd, duidelijk en transparant te communiceren”.

Zelf aanmelden
Inwoners zonder account op Mijnoverheid, kunnen zich (al langere tijd) via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt zelf aanmelden om bekendmakingen per e-mail te ontvangen. Bij het aanmelden kunnen zij aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen