Oldtimer Evenement Voorthuizen maakt training bij overmatig alcohol en/of drugsgebruik mogelijk!

Bestuur oldtimer evenement met EHBO Voorthuizen
Bestuur oldtimer evenement met EHBO Voorthuizen
Foto: EHBO

VOORTHUIZEN – Bij feesten en evenementen zien de vrijwilligers van de EHBO-vereniging Voorthuizen steeds vaker dat mensen in de problemen komen door overmatig alcohol en/of drugsgebruik. Daarnaast komen er steeds strengere eisen vanuit de gemeente als vergunningverlener.

Om hier goed op te kunnen reageren hebben een groot aantal leden van deze vereniging de training Eerste Hulp Bij Drank en Drugs gevolgd. Er werd geleerd de tekenen van overmatig drank en drugs gebruik te herkennen én vooral hoe hierop te reageren. Leden van de LOTUS organisatie maakte de training nog echter door de symptomen en gedragingen als volwaardige acteurs te spelen.

Alle deelnemers ontvingen na deze pittige, maar zeer zinvolle training het certificaat EHB-DD uit handen van de trainster Anja van Lagen-Hooijer van Medics on Duty.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de cheque van 1.000 euro vanuit de Stichting Oldtimer Evenement Voorthuizen. Het is geweldig dat zij dit initiatief steunen waardoor samen met de EHBO en andere vrijwilligers de vele evenementen in Voorthuizen mogelijk worden gemaakt.

Heeft u ook interesse in deze training of wilt u een cursus EHBO of Reanimatie/AED volgen?

Neem dan contact op met [email protected]

Ingezonden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen