Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum bestaat 25 jaar!

Foto: Oude Ambachten museum

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld), waar je o.a. kennismaakt met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes, bestaat 26 juni maar liefst 25 jaar. En… dat moet worden gevierd! Daarom zorgt het museum voor een feestelijke zomer en trakteert in juli en augustus met leuke kortingen en cadeautjes. Ook zijn er tijdens de zomervakantie dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een boek restaureert of hoe je zelf een touw slaat? Ontdek het deze zomer!

Hoe het allemaal begon…

Al van jongs af aan verzamelt Kees Bakker oude gereedschappen, werktuigen en huishoudelijke artikelen met een nostalgisch tintje. Maar zijn verzamelhobby loopt zo uit de hand dat een eigen museum een logische stap leek. Toen zijn boerderij moest wijken voor een industriegebied wist hij het zeker. Dit was hét moment om zijn verzameling te gaan delen met het grote publiek. Een goede beslissing blijkt, want een kwart eeuw later komen bezoekers uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland nog steeds graag naar zijn Oude Ambachten & Speelgoed Museum. In al die jaren is er wel wat veranderd. Tegenwoordig ligt de focus meer op het bewaren van het cultureel erfgoed en het in standhouden van de verhalen van vroeger. Wat er nooit is veranderd, is het enthousiasme van Kees. Hij kent werkelijk ieder product en kan er altijd wel een mooi verhaal over vertellen. Toch gaat hij het stokje binnenkort overdragen.

Van vader op zoon én dochter

Dat je er tegenwoordig live allerlei ambachten kunt zien, er ontelbaar veel objecten met een nostalgisch tintje te bekijken zijn (én aan te raken) en dat het museum een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed herbergt, had eigenaar Kees Bakker een kwart eeuw geleden nooit kunnen bedenken. Waar hij eigenlijk ook niet aan moet denken, is stoppen. Toch gaat hij het rustiger aan doen. Want… een nieuwe generatie staat klaar om Kees op te volgen. Dochter Wendy (36 jaar) en zoon Ronald (30 jaar) staan te popelen om het museum over te nemen. Voor vader Kees is het natuurlijk fantastisch dat twee van de drie kinderen het bedrijf willen overnemen. Want op die manier blijft hij toch nog een beetje betrokken bij het museum, al is het maar achter de schermen. Op naar het volgende jubileum!

Wie jarig is, trakteert!

Tijdens de maanden juli en augustus trakteert het Oude Ambachten & Speelgoed Museum de bezoeker op leuke extraatjes, kortingen en cadeautjes. Wat dacht je van een korting op je entreekaart, gratis koffie bij een gebakje of homemade tomatengroentesoep inclusief een broodje voor maar € 2,50. Iedere week, en dat negen weken lang, is er een andere actie. Want… met een ‘zilveren’ jubileum heb je wat te vieren! Houd de website www.ambachtenmuseum.nl in de gaten voor alle (kortings)acties!

Prijs & openingstijden 

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) hanteert vanaf 1 juni verruimde openingstijden. Bovendien is het museum iedere dag van de week geopend. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 17.30 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.30 uur tot en met 17.30 uur. Overigens werkt het museum met een tijdslot. Op deze manier kunnen ze het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur garanderen en houden ze samen met jou grip op de situatie! De verkoop van online tickets vindt plaats via www.ambachtenmuseum.nl.

 

–    0 t/m 4 jaar: gratis

–     5 t/m 13 jaar: € 8,95

–    15 t/m 64 jaar: €10,95

–    65 jaar en ouder: € 9,95

–    Groepsarrangementen op aanvraag

 

Meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is te vinden op www.ambachtenmuseum.nl. Parkeren van je auto is gratis. Bovendien is het museum zowel binnen als buiten toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden