Wildkanseltochten gaan weer van start

Foto: NC Veluwe

Speuren naar wild doe je vanaf Natuurcentrum Veluwe!

Het voorjaar is aangebroken en de natuur is ontwaakt. En dus zijn ook de wildkanseltochten van Natuurcentrum Veluwe weer van start gegaan. Onder begeleiding van een natuurgids een rustgebied in mogen. Dat is heel bijzonder. Misschien zie je edelherten of wilde zwijnen. Soms komt er een vos of heel zelden een das voorbij. Maar ook reeën laat zich zien. Het blijft altijd spannend welke dieren zich laten bewonderen. Vanuit de wildkansel is het iedere keer weer een verrassing wat er op de wildweide te bewonderen valt.

Er is een grote kans om wild te zien vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa 2 kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe. De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum.

De deelnemers gaan onder begeleiding op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en lopen vervolgens met de gids vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel.

De kosten van een Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een eenvoudige fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 12,50 p.p. voor volwassenen en € 10,00 p.p. voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

In mei worden er drie tot vier keer per week wildkanseltochten georganiseerd. De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 uur. Neem een verrekijker mee en draag bij voorkeur donkere kleding en gemakkelijke schoenen. Fototoestel mag gebruikt worden. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kijk voor het programma en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl

Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze tochten is reserveren noodzakelijk.

Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen