Opruimactie Zeumeren door Duikvereniging van Qdiving

VOORTHUIZEN – Aangezien wij een schoon milieu erg belangrijk vinden, gaan wij met onze duikvereniging jaarlijks ergens belangeloos onderwater afval opruimen.

Dit jaar bezoekt Qdiving dus recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. En wel op zaterdag 15 oktober 2022 vanaf 10.00 uur. Een prachtig gebied voor de water(sport)liefhebber. Want je kunt hier geweldig zwemmen, surfen, suppen, waterskiën, wakeboarden, etc., én niet te vergeten: duiken natuurlijk! Leisurelands hecht veel waarde aan schoon en veilig zwemwater.

Een schoon watermilieu is erg belangrijk

Elk jaar sterven tienduizenden zeedieren en zeevogels door het eten van afval in zee of doordat ze erin verstrikt raken. Afval in zee tast leefomgevingen aan en is moeilijk te verwijderen. Zo’n 70% van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval onderwater aan te pakken en op te ruimen.

Voor duurzame verbeteringen moeten personen, bedrijven en overheden ervoor zorgen dat er minder afval ontstaat en dat afval, met name plastic, niet meer in zee terecht kan komen.

Aangezien wij een schoon milieu erg belangrijk vinden, gaan wij met onze duikvereniging jaarlijks ergens belangeloos onderwater afval opruimen. Met als doel het zwemwater veiliger en schoner te maken, zodat iedereen met plezier van de watersport kan blijven genieten. Zie de link hoe wij te werk gaan: https://www.youtube.com/watch?v=SzHtj346iwE.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen